Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
23. okt. 2020Alojzia
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Nešťastná zhoda náhod pripravila Novaka Djokoviča o možnosť pokračovať v jednom z top 4 tenisových turnajov.
Nešťastná zhoda náhod pripravila Novaka Djokoviča o možnosť pokračovať v jednom z top 4 tenisových turnajov.
07.09.2020 07:55 Šport
Djokovič zranil rozhodcu! Rezultát bol vylúčenie z US Open
ilustračné foto
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.09.2020 07:55 Šport

Djokovič zranil rozhodcu! Rezultát bol vylúčenie z US Open



NEW YORK - Srbského tenistu Novaka Djokoviča diskvalifikovali z grandslamového turnaja US Open za napálenie loptičky do krku čiarovej rozhodkyne. K incidentu prišlo v osemfinálovom stretnutí mužskej dvojhry proti Španielovi Pablovi Carrenovi-Bustovi za stavu 5:6 v prvom sete.


Stratí aj body v rebríčku ATP

Zverenec slovenského trénera Vajdu bol nasadenou jednotkou a v tomto roku ešte neokúsil trpkosť prehry. Na základe rozhodnutia organizátorov Srb príde o všetky body za postup do osemfinále i o prémie, ktoré zarobil na turnaji.

 

 

Incident počas zápasu 

Djokovič mal za stavu 5:4 k dispozícii tri setbaly, Carreno Busta ich však odvrátil, vyrovnal na 5:5 a v ďalšom geme zobral Srbovi servis. Favorit v návale frustrácie následne odpálil loptičku, nechtiac trafil čiarovú rozhodkyňu do krku a tá spadla na zem. Navyše Djokovič po druhý raz v priebehu niekoľkých minút napálil loptičku tam, kde sa nesmie, a hoci v druhom prípade to nebolo silné, len nešťastné, empajrový rozhodca po konzultácii so supervízorom rozhodol o jeho diskvalifikácii.

 

 

"Rozhodca vylúčil Novak Djokoviča na základe pravidiel US Open za nebezpečné a bezohľadné odpálenie loptičky z kurtu. Keďže ho diskvalifikovali, príde o všetky body do rankingu aj prémie, navyše dostane pokutu zodpovedajúcu závažnosti previnenia," uviedol v komuniké organizátor turnaja Tenisová asociácia Spojených štátov (USTA).

 

Nevyjadril sa hneď

Srb sa po zápase nevyjadril pre akreditované médiá, neskôr však zverejnil na sociálnych sieťach stanovisko, v ktorom sa ospravedlnil: "Z tejto situácie som sklamaný. Našťastie je rozhodkyňa v poriadku a už sa cíti lepšie. Veľmi ma mrzí, že som jej spôsobil bolesť. Nebolo to správne, ale nespravil som to úmyselne. Teraz sa musím začať opäť pracovať a poučiť sa z tohto, aby som sa posunul ďalej. Ospravedlňujem sa za svoje správanie. Som vďačný svojmu tímu a rodine, že ma podporila. Rovnako aj fanúšikom, ktorí sú vždy pri mne. Ďakujem vám a ospravedlňujem sa."

 

 

Mohla byť za tým aj bolesť 

Djokovič nemal svoj deň, v jedenástom sete za stavu 0:15 išiel za beznádejnou loptičkou v protipohybe, šmykol sa a padol na ľavú ruku. Zápas prerušili na dve-tri minúty a ošetrovali mu rameno.

 

Protichodné názory 

Na Djokovičovu diskvalifikáciu zareagoval jeho konkurent Nemec Alexander Zverev a označil ju za veľmi nešťastnú. "Novak odpálil loptičku a tá veľmi nešťastne trafila čiarovú rozhodkyňu do oblasti krku. Existuje pravidlo, na základe ktorého za toto nasleduje diskvalifikácia. Myslím si, že supervízori si iba robia svoju robotu. Ak by loptička nezasiahla rozhodkyňu do citlivej oblasti, Novak by mohol pokračovať v zápase, bolo to o milimetre," citovala slová Zvereva agentúra AFP.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Alexander Zverev (@alexzverev123),

 

Bývalá ženská svetová jednotka Američanka Tracy Austinová označila rozhodnutie vylúčiť Djokoviča z turnaja za správne. "Bol to správny verdikt. Vyrazilo mi to dych. Dúfam, že čiarová rozhodkyňa bude v poriadku."

 

Nové meno medzi víťazmi

Djokovičova diskvalifikácia znamená, že prvýkrát od roku 2014 pribudne na listinu grandslamových víťazov v mužskom singli nové meno. Carreno-Busta nastúpi vo štvrťfinále proti Kanaďanovi Denisovi Shapovalovi. V prípade postupu do semifinále v New Yorku vyrovná svoje maximum z roku 2017.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NOVAK (@tennis_djokernole),

 

"Samozrejme si nemyslím, že to bol úmysel zo strany Djokoviča. Nikto to nechce spraviť naschvál, ale občas sa to stane. Nesmie sa to robiť, ale Novak ju určite nechcel zasiahnuť," povedal po zápase Carreno-Busta.

 

muži - dvojhra - osemfinále:

Pablo Carreno-Busta (ŠP.) - Novak Djokovič (Srb.-1) 6:5 - Djokoviča diskvalifikovali

 

 

 



reklama


Zdroj: TASR/Netky Lukáš Čief

Foto:  TASR/AP, Instagram, YouTube, Facebook



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto
ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
reklama
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok