Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. okt. 2019Kristián
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
12.10.2010 12:32 Gurmán
Dnes na večeru pripravíme lístkovú žemľovku.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.10.2010 12:32 Gurmán

Dnes na večeru pripravíme lístkovú žemľovku.




Suroviny pre 4-5 osôb:

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny, 250 ml mlieka, hrozienka, 4 jablká, škoricový cukor, piškóty

Príprava:

Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. Jednu rozvaľkáme a vložíme do zapekacej nádoby, ktorú si vymastíme maslom (prípadne olejom). Pripravíme si tvaroh: zmiešame ho s vajíčkom (trošku vajíčka si necháme na potretie žemľovky), maizenou, cukrom, hrozienkami a mlieko. Vylejem na lístkové cesto. Na tvaroh uložíme piškóty. Potom ide vrstva na kocky nakrájaných jabĺk,  ktoré posypeme škoricou. Jablká prikryjeme druhou časťou cesta a potrieme vajíčkom. Cesto poprepichujeme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 minút.

Čas prípravy: 60 minút

Prajeme dobrú chuť .

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  g class="caption" src="images/stories/2010/121010/zemlov.jpg" border="0" align="left" />

Suroviny pre 4-5 osôb:

1 lístkové cesto, 250 g tvarohu, 1 vajíčko, 2 lyžice p



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok