Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
26. aug. 2019Samuel
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
30.05.2016 09:00 Gurmán
Dobroty na tento týždeň
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
30.05.2016 09:00 Gurmán

Dobroty na tento týždeň



BRATISLAVA - Inšpirujte sa pri varení na tento týždeň z našej ponuky chutných receptov.


Na dnes sme pre Vás pripravili:

Zbojnícka polievka

 

Slanina, klobása, hríby. Tak toto je kombinácia ingrediencií do dnešnej polievky.

 

Suroviny pre 4 osoby:

15 dkg slaniny, 1 klobása, 20 dkg lesných húb, 1 lyžica hladkej múky, 1 cibuľa, 2 dcl smotany na varenie, 1 liter vývaru, 1 bobkový list, mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, 1 balíček mrazených mäsových pirohov

 

Príprava:

Cibuľu a slaninu pokrájame na malé kúsky a spolu opražíme na oleji. Pridáme lesné huby, poriadne osolíme, posypeme mletým čiernym korením. Po niekoľkých minútach pridáme mletú sladkú papriku, podlejeme vývarom, pridáme bobkový list, na kolieska pokrájanú klobásu a necháme zovrieť.  Pridáme mrazené pirohy, keď sú uvarené, vylejeme do polievky smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku. Necháme prejsť varom.

 

 

Čas prípravy: 45 minút

 

UTOROK 31.5.2016

Šalát z červenej  kapusty

 

Šaláty sa dajú pripraviť takmer zo všetkého. Tak preč nie z červenej  sterilizovanej kapusty.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 pohár sterilizovanej červenej kapusty, 1 cibuľu, 1 konzervu kukurice, 1 konzervu šampiňónov, 1 malú majonézu, soľ, mleté čierne korenie,

 

Príprava:

Z kapusty vytlačíme vodu a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme nakrájanú cibuľu, kukuricu a šampiňóny bez nálevu a majonézu. Premiešame, dochutíme soľou a mletým korením. Podávame s čerstvými bagetkami.

 

 

Čas prípravy: 30 minút

 

STREDA 1.6.2016

Cesnakovo vajíčková nátierka

 

Hoci vás konzumácia cesnaku odrádza pre silný  zápach, nezabudnite, že vďaka alicínu ktorý obsahuje, má silné antibakteriálne a antivírusové účinky.

 

Suroviny pre 4 osoby:

4 na tvrdo uvarené vajíčka, 1 hlávku cesnaku, 3 PL masti, 2-3 zemiaky uvarené v šupke, 1 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie, pažítku, soľ,

 

Príprava:

Masť, prelisovaný cesnak a horčicu vymiešame do hladka. Pridáme očistené a nastrúhané zemiaky a nastrúhané vajíčka. Vymiešame, dochutíme soľou. Podávame natreté na chlebe, posypané sekanou pažítkou.

 

 

Čas prípravy: 30 minút

 

ŠTVRTOK 2.6.2016

Upečte si bábovku

 

Hľadáte recept na lahodnú, jemnú a nadýchanú bábovku? Určite neoľutujete ak vyskúšate tento náš osvedčený.

 

Suroviny:

200 g práškového cukru, 4 vajcia, 250 g polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 2 PL kakaa, maslo na vymastenie formy,

 

Príprava:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridávame po častiach vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka vmiešame sneh z bielkov. Odlejeme asi 1/3 cesta, do ktorej primiešame kakao. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme časť bieleho cesta, potom hnedé cesto a nakoniec zvyšné biele cesto. Pečieme 35-40 minút pri 200°C. Kto má rád, môže do cesta pridať hrozienka. Po upečení formu obrátime, bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

 

 

Čas prípravy: 80 minút

 

PIATOK 3.6.2016

Chrenová omáčka s hovädzím mäsom

 

Kto nepozná chren? V našich mysliach je zakorenený svojou typickou chuťou a arómou. Tepelnou úpravou síce stráca vitamíny, ale chrenovej omáčke určite neodoláte.

 

Suroviny pre 4 osoby:

800 g zadného hovädzieho mäsa, celé čierne korenie, nové čierne korenie, soľ, 2 PL hladkej múky, 1 dcl oleja, 1 ČL cukru, 250 ml smotany, ocot, 1-2 PL čerstvého nastrúhaného chrenu

 

Príprava:

Mäso dáme variť do slanej vody, do ktorej sme pridali po päť zrniek nového a čierneho korenia. Uvarené mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Z oleja a múky pripravíme zápražku, zalejeme 2-3 dcl vývaru z mäsa, pridáme smotanu, soľ, cukor chren a krátko povaríme. Do uvarenej omáčky vložíme mäso. Podávame s knedľou.

 

 

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky. 

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok