Broskyňový cheesecake
Suroviny:
150 g nízkotučný tvaroh, 50 g kryštálový cukor, 1 ks vajce, 4 PL olej, 225 g hladká múka, 2 KL kypriaci prášok do pečiva
Krém: 300 g ochutený broskyňový tvaroh, 350 g nízkotučný tvaroh, 4 ks vajce, 50 g kryštálový cukor, 1 balíček vanilkový puding, 3 PL mandľový likér, 3 ks broskyňa, 1 konzerva zavárané broskyne
Postup:
Vo väčšej miske zmiešame tvaroh, cukor, vajíčko a olej. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vypracujeme cesto. Z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme kruh o približne 3 cm väčší ako je priemer formy. Pomocou valčeka ho preložíme do formy na pečenie vystlanej papierom. Pritlačíme ho k bokom formy a spodnú časť trochu poprepichujeme vidličkou. Ochutený tvaroh (dezert) zmiešame s tvarohom, žĺtkami, cukrom a pudingovým práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame k tvarohovému krému. Rúru rozohrejeme na 160°C a pripravený tvarohový krém natrieme na cesto. Pečieme približne 90 minút vo vyhriatej rúre a po upečení ho necháme vo forme vychladnúť. Kompótové broskyne rozpučíme vidličkou na pyré a zmiešame s mandľovým likérom. Pyré navrstvíme na vychladnutý koláč a ozdobíme celými mesiačikmi broskýň.

Cheesecake s malinami a ribezľami
Suroviny:
2 balíčky pomleté maslové sušienky, 3 PL kokosový olej, 500 g, Mäkký odtučnený tvaroh, 100 g práškový cukor, 1 téglik kyslá smotana, 1 balíček želatínový stužovač krému Dr.Oetker, 300 g ovocie (maliny červené a čierne ríbezle), 1 balíček želatína v prášku, sirup, cukor a voda podľa predpisu na želatine
Postup:
Dno formy vymažeme kokosovým tukom. Rozdrvené keksy zmiešame s kokosovým tukom, natlačíme ich na dno formy. Dáme do chladničky, cca polhodinku. Tvaroh, smotanu vymiešame s cukrom, nakoniec pridáme stužovač. Premiešame, aby nevznikli hrudky. Plnku natrieme na vychladený korpus. Na plnku dáme ľubovoľné ovocie, ja som mala maliny a čierne ríbezle. Z balíčka želé na torty pripravíme pomocou vody, sirupu a cukru želatínu. Tú po miernom ochladení nalejeme na koláčik. Zachladime, pokrájame.

Čučoriedkový cheesecake
Suroviny:
500 g jemný tvaroh, 1 ks kyslá smotana, 1 ks smotana na šľahanie, 6 plátkov želatína, 1 balíček BeBe keksy, 100 g maslo, 500 g čučoriedka, 3 PLcukor
Postup:
Pripravíme si suroviny. Bebe keksy rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. V miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu a rozpustenú želatínu (3 plátky). Na spodok tortovej formy dáme rozdrvené bebe keksy a na to smotanovo-tvarohovú plnku. Čučoriedky ohrejeme s cukrom v hrnci a keď si pustia šťavu zmiešame s 3 plátkami rozpustenej želatíny. Poslednú vrstvu dáma do tortovej formy a odložíme do chladničky cez noc.

Prajeme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.