Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
25. nov. 2020Katarína
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
13.02.2013 08:21 Gurmán
Fašiangové krapne.
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.02.2013 08:21 Gurmán

Fašiangové krapne.



Fašiangové krapne. Gurmán Suroviny ½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprá


Suroviny:

½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprážanie,

Príprava:

Z vlažného mlieka, droždia, trošku cukru a soli si pripravíme kvások. Ten potom nalejeme do preosiatej múky, pridáme zmäknutý palmarín, vajíčka a vypracujeme vláčne cesto. Potom zapracujeme do cesta pomarančovú kôru, hrozienka a očistené a na kocky nakrájané jablká. Znovu necháme pokysnúť. Pomocou dvoch veľkých lyžíc vykrajujeme z cesta krapne, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji. Posýpame práškovým cukrom, do ktorého sme pridali škoricový cukor.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  le="text-align: justify;">Suroviny:

½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g pa



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok