Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
26. aug. 2019Samuel
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
11.04.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Bulharské mäsové guľky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
11.04.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Bulharské mäsové guľky



BRATISLAVA – Mäsové guľky, vynikajúce jedlo, ktoré nesmie chýbať nielen v bulharskej kuchyni, ale ani na žiadnej grilovačke. V Bulharsku používajú jahňacie mäso, no dajú sa pripraviť aj nám z dostupnejšieho bravčového.


Suroviny pre 4 osoby:

500 g mletého mäsa, 2 zemiaky, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 3 PL strúhanky, soľ, mletú sladkú papriku, mleté korenie, cherry paradajky asi 10 ks, čerstvé bylinky, cukor,

 

Príprava receptu:

1. Do misky dáme mleté mäso, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, mletú papriku, soľ, vajíčko, prelisovaný cesnak, strúhanku a na drobno nastrúhané zemiaky. Premiešame, vytvarujeme malé guľky ktoré obaľujeme v nasekaných bylinkách.

2. Tie potom zo všetkých strán opečieme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme. Asi po 10 minútach pridáme prekrojené paradajky, paradajkový pretlak, podľa chuti cukor a spolu podusíme ešte 15-20 minút.

3. Dochutíme soľou a korením. Podávame s pečivom.

Čas prípravy: 70 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok