Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
21. aug. 2019Jana
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
24.04.2016 09:00 Gurmán
FOTO Recept: Česká nedeľa
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
24.04.2016 09:00 Gurmán

FOTO Recept: Česká nedeľa



BRATISLAVA – Určite by ste nám neodpustili, ak by sme medzi české jedlá nezaradili sviečkovú omáčku.


Slepačia polievka.

Suroviny:

½ sliepky, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 1 kaleráb, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, soľ, celé čierne korenie, vegetu, prípadne feferónku,

 

Príprava:

Sliepku umyjeme, vložíme do hrnca, pridáme očistenú zeleninu, cibuľu a cesnak necháme so šupkou, zalejeme vodou, vložíme 5 bobuliek korenia, 1 PL soli a varíme na miernom ohni asi 3,5 hodiny. Polievka nesmie silno vrieť. Potom vyberieme zeleninu, sliepku, nakrájame na malé kocky a vložíme späť do vývaru. Dochutíme vegetou. Kto má rád, môže do polievky na začiatku varenia pridať feferónku. Medzitým ako sa varí polievka si vyvaríme závarku, či už rezance, písmenká...

 

 

Sviečková omáčka.

Suroviny:

1 kg sviečkovej, 1 cibuľu, 4 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, 1 zeler, 2 bobkové listy, nové korenie, celé korenie, 2 PL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, vegetu, smotanu na varenie, 2 PL hladkej múky, cukor, citrónovú šťavu,

 

Príprava:

1. Mäso umyjeme, necháme v celku a nasolíme. Pokojne  môžete použiť aj karé, nemusí to byť sviečková. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji.

 

 

2. Keď začne sklovitieť pridáme mäso a zo všetkých strán ho opečieme. 

 

 

3. Vyberieme na tanier a posypeme mletým korením.

 

 

4.  K cibuli pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, koreniny, horčicu a spolu chvíľu restujeme. 

 

 

5. Potom zeleninu zalejeme vodou, pridáme vegetu, vložíme mäso a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame.

 

 

6. Koreniny odstránime a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. 

 

 

7. V smotane rozmiešame hladkú múku a prilejeme k rozmixovanej zelenine. Dochutíme soľou, cukrom, prípadne citrónovou šťavou.

 

 

 

Podávame s knedľou.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok