FOTO Recept: Chlpaté knedle
BRATISLAVA – Dnešný deň si spestrite českým obedom. Názov je trochu netradičný, no o to lepší je výsledok.
Suroviny pre 4 osoby:
700 g zemiakov, 250-300 g hladkej múky, 1 vajíčko, 1 kg kyslej kapusty, 300 g údeného mäsa, 2 cibule, soľ,
Príprava:
1. Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

2. Necháme odstáť, vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme múku, vajíčko, soľ a vypracujeme cesto.


3. Lyžicou hádžeme do slanej vriacej vody guľky, opatrne premiešame a varíme 10-12 minút.


Medzi tým si udusíme kyslú kapustu. Uvarené knedle zamiešame do kapusty. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme nakrájané údené mäso a spolu opečieme. To tiež primiešame ku kapuste. Podávame preliate orestovanou cibuľou.

Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk