Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
24. sep. 2020Ľuboš
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
03.02.2016 09:00 Gurmán
FOTO Recept: Dolky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
03.02.2016 09:00 Gurmán

FOTO Recept: Dolky



BRATISLAVA – Hoci chutia celý rok rovnako, prívlastok fašiangové im dodáva ten pravý šmrnc.


Suroviny:

550 g hladkej múky, 140 g masla, štipka soli, 2 žĺtky, trošku citrónovej kôry, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 2 PL rumu, 3 dcl mlieka, 30 g droždia,

 

Príprava receptu:

1. Z mlieka, droždia, cukru, štipky soli si pripravíme kvások a primiešame ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť.

2. Rozvaľkáme na 0,5 cm plát, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte kysnúť.

3. Potom prstom urobíme do stredu jamku a jamkou dolu vyprážame v horúcom oleji. Vyberieme, necháme odtiecť na papierovom obrúsku.

4. Do jamky dáme lekvár a posypeme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok