Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
1. okt. 2020Arnold
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
07.02.2016 09:00 Gurmán
FOTO Recept: Fašiangový sladký bochník
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.02.2016 09:00 Gurmán

FOTO Recept: Fašiangový sladký bochník



BRATISLAVA – Ak máte chuť na sladké, ale nie vyprážané na oleji ako sú ostatné recepty, vyskúšajte tento fašiangový bochník.


Suroviny:

500 g polohrubej múky, 150 g masla, 280 g práškového cukru, 3 žĺtky, 2 vajcia, 30 g droždia, 2 dcl sladkej smotany, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 100 g hrozienok, 70 g mandlí, 1 dcl mlieka, 1 ČL kryštálového cukru,

 

Príprava receptu:

1. Z vlažného mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme zmäknuté maslo, práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, žĺtky, smotanu, kvások a vypracujeme hladké cesto. Nakoniec vmiesime hrozienka a posekané mandle.

2. Necháme dobre nakysnúť, cesto upravíme do bochníka, preložíme na vymastený plech a necháme ešte ½ hodiny pokysnúť.

3. Vrch bochníka narežeme do kríža, potrieme rozšľahanými bielkami, posypeme sekanými mandľami a upečieme.

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok