Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
15. nov. 2019Leopold
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
24.02.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Hŕstková polievka a pečené kuracie stehná
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
24.02.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Hŕstková polievka a pečené kuracie stehná



BRATISLAVA – Vďačná sýta polievka, ktorú varili ešte naše babičky. Je nie len hustá, ale vďaka svojmu zloženiu aj výživná.


Hŕstková polievka:

Suroviny pre 4 osoby:

1 balíček hŕstky(je tam fazuľa, šošovica, hrach, krúpy), 2 mrkvy, 1 petržlen, ½ kalerábu, olej, soľ, vegeta, 2 PL hladkej múky, 1 PL mletej sladkej papriky,

 

Príprava:

1. Zmes na hŕstku si namočíme najlepšie na noc. 

 

 

2. Na druhý deň vodu zlejeme, dáme novú a varíme tak do polo mäkka. Potom pridáme očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu, soľ, vegetu a dovaríme. 

 

 

3. Z múky a mletej papriky pripravíme na oleji zápražku, pridáme ju do polievky, necháme prejsť varom, dochutíme a odstavíme.

 

 

 

 

 

Pečené kuracie stehná.

Suroviny pre 4 osoby:

4 kuracie stehná, olej, soľ, majorán, mletá sladká paprika, prelisovaný cesnak,

 

Príprava:

1. Do oleja pridáme soľ, majorán, mletú papriku, prelisovaný cesnak. Touto marinádou dobre potrieme kuracie stehná. Uložíme ich na pekáč, podlejeme zvyšnou marinádou a trochou vody. 

 

 

2. Upečieme.

 

 

 Podávame s ryžou a kompótom.

 

 

Prajeme dobrú chuť.

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok