Halászlé
Suroviny:
1,5-2 kg očisteného kapra, 4 veľké cibule, 3 papriky, 3-4 paradajky, 3 strúčiky cesnaku, feferónku, soľ, mleté korenie, 2 PL sladkej mletej papriky, ½ PL pálivej papriky, masť,
Príprava receptu:
1. Nakrájanú cibuľu a papriky opražíme na masti. Pridáme paradajky bez šupiek a necháme vydusiť šťavu. Pridáme mletú sladkú papriku, očistené a nakrájaného kapra, soľ, korenie, feferónku, cesnak, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme a očistíme.

2. Vývar prepasírujeme, vložíme mäso a dochutíme. Podávame s čerstvým chlebom.

Maďarský guláš
Suroviny:
1,5 kg hovädzieho mäsa, 5 veľkých cibúľ, masť, 2 ČL sladkej mletej papriky, 1 ČL pálivej mletej papriky, 4 paradajky, 4 papriky, soľ, korenie,
Príprava receptu:
1. Cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme očistené a nakrájané paradajky, môžete použiť aj konzervované. Necháme vydusiť na hustú kašu. K tomuto základu pridáme mleté papriky, nakrájané mäso na kocky, soľ, korenie.

2. Počkáme kým sa mäso zatiahne, podlejeme vodou, vložíme očistené papriky, feferónku a uvaríme do mäkka.

3. Podávame s knedľou.

Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.