Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
24. okt. 2019Kvetoslava
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
17.01.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Nedeľný obed
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
17.01.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Nedeľný obed



BRATISLAVA – Celý týždeň sme použili na varenie nie len mäso, ale aj zeleninu. Nebude tomu inak ani v nedeľu.


Zeleninová polievka.

 

Suroviny pre 4 osoby:

1 kaleráb, 4 mrkvy, 1 petržlen, 1 šálku hrachu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL masla, 4 PL špaldových vločiek, pažítku,

 

Príprava:

Zeleninu očistíme, na hrubo postrúhame a spolu s prelisovaným cesnakom orestujeme na masle. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vodu a v polovici varenia pridáme hrach. Dovaríme, vložíme vločky a necháme už len prejsť varom. 

 

 

 

 

Podávame posypanú pažítkou.

 

 

Karfiolové fašírky.

Suroviny pre 4 osoby:

1 karfiol, 2 vajíčka, soľ, korenie, strúhanka, krupica

 

Príprava:

1. Karfiol uvaríme v slanej vode, zlejeme, necháme odtiecť a roztlačíme. 

 

 

2. Pridáme vajíčka, soľ, mleté korenie a krupice toľko, aby sa dali formovať fašírky. 

 

 

 

3. Tie obaľujeme v strúhanke a vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji. 

 

 

 

Podávame so zemiakmi, zeleninovým šalátom, prípadne s tatárskou omáčkou.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok