Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
16. okt. 2019Vladimíra
BratislavaBratislava 12°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
22.03.2016 09:00 Relax
FOTO Recept: Niečo slané na Veľkú noc
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
22.03.2016 09:00 Relax

FOTO Recept: Niečo slané na Veľkú noc



BRATISLAVA – Nie každý má rád sladké, preto je tu pár receptov aj na slané veľkonočné pohostenie.


Veľkonočný syrek.

Suroviny:

1 liter mlieka, 12 vajec, soľ, cukor, vegeta, 1 ČL mletého čierneho korenia

 

Príprava:

1. Vajíčka poriadne rozmiešame v mlieku, vlejeme do hrnca, pridáme soľ, cukor, vegetu, mleté čierne korenie, vyšľaháme a varíme 20 minút, pokým nám zmes nezhustne.

 

 

2.  Odstavíme, necháme trošku vychladnúť, precedíme cez plátno a hrudu ktorá v ňom zostala zviažeme. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa.

 

 

 

 

Veľkonočné slané pečivo.

Suroviny:

400 g hrubej múky, 1 ČL soli, 250 ml mlieka, 1 ČL cukru, 40 g droždia, 20 g masla, 1 vajce

 

Príprava:

Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme roztopené maslo, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť. Podľa vlastnej fantázie si z cesta urobíme rôzne tvary, potrieme vajíčkom a pečieme na vymastenom plechu.

 

 

Kysnuté praclíky.

Suroviny:

300 g polohrubej múky, 50 g palmarín, 20 g droždia, 10 g cukru, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, palmarín na potretie plechu

 

Príprava:

1. Z mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme palmarín, žĺtky, kvások a spracujeme husté cesto. 

 

 

2. Necháme na teplom mieste kysnúť. 

 

 

3. Cesto rozdelíme na 20 častí, každý diel na doske na tenko vyšúľame a sformujeme ako praclík. 

 

 

4. Poukladáme na vymastený plech a necháme ešte kysnúť. Pred pečením potrieme mliekom, posypeme rascou a hrubšou soľou.

 

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok