Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
27. feb. 2021Alexander
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
01.01.2016 13:00 Gurmán
FOTO Recept: Novoročné menu
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
01.01.2016 13:00 Gurmán

FOTO Recept: Novoročné menu



BRATSILAVA – Je Nový rok a Vy neviete čo na obed? Stará obľúbená klasika ktorou nič nepokazíte.


Slepačia polievka.

Suroviny:

½ sliepky, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 1 kaleráb, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, soľ, celé čierne korenie, vegetu, prípadne feferónku,

 

Príprava:

1. Sliepku umyjeme, vložíme do hrnca, pridáme očistenú zeleninu, cibuľu a cesnak necháme so šupkou, zalejeme vodou, vložíme 5 bobuliek korenia, 1 PL soli a varíme na miernom ohni asi 3,5 hodiny. Polievka nesmie silno vrieť. 

 

 

2. Potom vyberieme zeleninu, sliepku, nakrájame na malé kocky a vložíme späť do vývaru. Dochutíme vegetou. Kto má rád, môže do polievky na začiatku varenia pridať feferónku. Medzitým ako sa varí polievka si vyvaríme závarku, či už rezance, písmenká...

 

 

 

 

Bravčové rezne.

Suroviny:

4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté korenie, 2 vajíčka, hladkú múku, strúhanku, olej na vyprážanie,

 

Príprava:

1. Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. 

 

 

2. Potom ho obalíme v hladkej múke, rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke. 

 

 

 

3. Z oboch strán vyprážame na oleji. 

 

 

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok