Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. okt. 2019Kristián
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
13.02.2016 09:00 Gurmán
FOTO Recept: Pšenovo tvarohový nákyp
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.02.2016 09:00 Gurmán

FOTO Recept: Pšenovo tvarohový nákyp



BRATISLAVA – Ryžový nákyp pozná asi každý. Ale vyskúšajte pšenový, možno si ho obľúbite.


Suroviny pre 4 osoby:

300 g pšena, 1 tvaroh, 5 PL medu, olej, 100 g hrozienok , mletá škorica, 2 jablká, vlašské orechy, slnečnicové semienka, strúhanka,

 

Príprava:

1. Pšeno 3 krát prelejeme vriacou vodou, aby sme predišli horkastej chuti. 

 

 

2. Zalejeme ho vodou a varíme 5 minút (vody by maslo byť 1,5 násobok viac ako pšena). 

 

 

3. Odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 15 minút. Zapekaciu misu potrieme olejom, posypeme strúhankou. 

 

 

4. Jablká očistíme, nakrájame na kocky, pridáme pšeno, tvaroh, med, hrozienka ktoré sme na chvíľu namočili do vody, trošku mletej škorice, vlašské orecha a slnečnicové semienka.

5.  Spolu zmiešame, dáme do zapekacej misy a upečieme (40 minút pri 180°C).

 

 

 

Čas prípravy: 90 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok