Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
20. apr. 2021Marcel
BratislavaBratislava 11°
Biblia
TV program
Moje Netky
Francúzsky medový krémeš od pani Terky
Francúzsky medový krémeš od pani Terky
21.04.2016 15:00 Relax
FOTO Recept: Vynikajúci francúzsky medový krémeš
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
21.04.2016 15:00 Relax

FOTO Recept: Vynikajúci francúzsky medový krémeš



BRATISLAVA - Ak aj vy milujete krémeše, pripravte si ich jednoducho doma.


Fotografie s presným postupom výborného zákusku nám poslala naša čitateľka pani Terka. Neváhajte a inšpirujte sa! Príprava medového krémeša je naozaj jednoduchá.

 

Náročnosť: Stredná
Čas pečenia: 55 minút
Porcie: Približne 30 ks klasických kociek krémešov

 

Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať:
1/2 chladeného lístkového cesta, 1 balík medových plátkov, 

 

Ingrediencie na krém: 
1l vody, 1-2 vanilkový cukor, 40 Dg kryštálový cukor, 4 ks Zlatý klas, 6 bielkov 

 

Ingrediencie na prípravu čokolády: 
Práškový cukor podľa potreby, 7-8 PL (aby pohltilo maslo), 125 g maslo, 1 Zlatý klas a 2 PL kakaa, 2-3 PL mlieka

 

Ingrediencie na šľahačku:

0,5l šľahačky, najvhodnejšia je v balení 1liter v tetrapaku ako mlieko 

 

POSTUP: 
Ako prvé si do zlatista upečieme lístkové cesto.

 


 

Príprava krému:
Vodu, vanilkový cukor, kryštálový cukor, zlatý klas, všetko zmiešame a uvaríme na hustý krém.

 

 

Keď krém zhustne odstavíme hrniec z ohňa a miešame ho ešte chvíľku do hladka. Do horúceho krému primiešame 6 vyšľahaných bielkov a vylejeme na upečené lístkové cesto. Necháme vychladnúť. 

 

 

 

Vyšľahanou šľahačkou potrieme vychladnutý krém. Môžete použiť napríklad aj litrovú trvanlivú šľahačku. 

 

 

Na vrch šľahačky uložíme 1 balík medových plátkov.

 

 

Príprava čokolády: 
Práškový cukor, maslo, zlatý klas a kakao uvaríme vo vodnom kúpeli. Potom pridáme 2-3 lyžice mlieka, podľa hustoty. 

 

Vrch medových plátkov polejeme čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň pár hodín v chladničke, najlepšie je to nechať celú noc. Krájame nožom, ktorý ponoríme do horúcej vody. 

 

 

Krémeše ochutnali aj naši redaktori, chutia výborne!

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  Netky.sk, Internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto
ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok