Grilované kuracie krídielka
Suroviny:
20 kuracích krídel, 125 g masla, 5 strúčikov cesnaku, 1 PL čerstvého nasekaného zázvoru, šťavu z dvoch limetiek, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL ostrej omáčky, 120 g syra s plesňou, ¼ l majonézy, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
V panvici rozpustíme maslo, pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný zázvor. Po dvoch minútkach pridáme limetkovú šťavu, sójovú omáčku, pikantnú omáčku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť. Touto marinádou natrieme nasolené krídelka. Dáme do chladu na 2-3 hodiny. Omáčku si pripravíme tak, že nastrúhame syr, rozotrieme ho vidličkou, pridáme majonézu, soľ, mleté čierne korenie, dobre premiešame a dáme do chladničky. Krídelka ugrilujeme, podávame so syrovou omáčkou a chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk