Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
31. okt. 2020Aurélia
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
13.10.2016 09:00 Gurmán
Grilované zemiaky na 4 spôsoby
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.10.2016 09:00 Gurmán

Grilované zemiaky na 4 spôsoby



BRATISLAVA - Dochádza Vám fantázia čo spraviť pre svojich blízkych na večeru po náročnom dni? Skúste naše 4 originálne recepty na grilované zemiaky. Sú veľmi jednoduché a nenáročné na prípravu a navyše určite uspokoja brušká vašich papkáčov.


Ingrediencie:

4 veľké zemiaky

1 mozzarella

1 lyžička pesta

4 cherry paradajky 

2 PL  olivový olej

1 zelená cibuľa, jemne nasekaná

4 lyžice kyslej smotany

1 malá červená cibuľa, jemne nasekaná

2 lyžice slanina, nakrájaná

1 lyžica pažítky, jemne nasekaná

1/3 šálky syr feta

1/3 cukety nakrájaná

1 zväzok čerstvého nasekaného rozmarínu

3/4 šálky pizza syr zmes

2 lyžičky paradajkový pretlak

8 plátkov mini saláma

4 olivy

4 lístky bazalky

soľ

korenie

 

Caprese Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a stred  naplníme mozzarellou, pestom a cherry paradajkami. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C .

4. Zdobíme zelenou cibuľkou.

 

 

Flammkuchen Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2, Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  kyslou smotanou, červenou cibuľou a kockami slaniny. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme pažítkou.

 

 

Mediterranean Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  syrom feta, cuketou a olivami. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme rozmarínom.

 

 

Pizza Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  pizza zmesou, syrom, paradajkovým pretlakom a salámou.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme bazalkou.

 

 



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  buzzfeed.com



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok