BRATISLAVA – Fašírky, alebo sekanú pozná každý. Prečo nevyskúšať aj túto, ktorá je obľúbeným a národným jedlom chorvátov.
Suroviny pre 4 osoby:
2 uvarené zemiaky, 500 g hovädzieho mäsa, 200 g mäkkej pikantnej salámy, 8 ks kapary, 4 PL hladkej múky, 2 rožky, soľ, mleté korenie, petržlenová vňať, olej,
Príprava receptu:
Mäso a salám pomelieme, pridáme kapary, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, vyžmýkané rožky, ktoré sme namočili v mlieku, vajíčka, nastrúhané, alebo prelisované zemiaky, múku a premiešame. Vytvarujeme bochník, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a upečieme. Podávame s varenou zeleninou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk