Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
17. nov. 2019Klaudia
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
26.05.2019 14:30 Gurmán
Jahody sú skvelé! Aj takto "inak" očaria vaše chuťové poháriky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
26.05.2019 14:30 Gurmán

Jahody sú skvelé! Aj takto "inak" očaria vaše chuťové poháriky



BRATISLAVA - Jahody patria medzi najbľúbenejšie a najrozšírenejšie plody v našich zemepisných šírkach. Pre svoju nezameniteľnú chuť, vôňu aj vzhľad zastupujú dôležité miesto v kuchyni. Nemenej dôležité sú aj pre naše zdravie a krásu, pretože sú cenným zdrojom vitamínov a minerálnych látok. Ideálne sú do zmrzlinovo-ovocných pohárov, pudingov, rôznych drinkov, mliečnych koktejlov, koláčov, bublanín, letných zákuskov, do bieleho jogurtu, raňajkovej kaše, zeleninového a ovocného šalátu, smoothie, k výrobe zmrzliny a ovocnej drene, peny a omáčky.


Jahodové rizoto

 

Suroviny:

200 g ryža na rizoto, 1/2 ks menšia cibuľa, 10 ks čerstvé jahody, 100 ml biele víno, 450 ml zeleninový vývar, 3 PL strúhaný parmezán, 2 PL maslo, balzamikový ocot

 

 

Postup:

Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Jahody umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky. V hrnci si necháme roztopiť 1 PL masla a následne na ňom opečieme cibuľu. Potom pridáme ryžu a premiešame. Prilejeme víno, premiešame a necháme odpariť. Vývar prilievame postupne a vždy ho necháme odpariť a vstrebať do ryže. Keď je ryža uvarená "al dente" pridáme jahody. Prilejeme aj trošku vývaru a pár minút povaríme. Následne odstavíme. Nakoniec pridáme 1 PL masla a strúhaný parmezán. Dobre premiešame. Prikryjeme a necháme chvíľku odležať. Pripravíme si dva hlboké taniere, do ktorých rozdelíme rizoto. Môžeme ozdobiť balzamikovým octom, strúhaným parmezánom a čerstvými jahodami. 

 

 

Studená jahodová polievka

 

Suroviny:

600 g jahody, 40 ml pomarančová šťava, šťava z ½ citróna, 100 ml biely jogurt, 1 PL cukrový sirup, 1/2 ČL vanilkový extrakt

 

Postup:

Jahody umyjeme, odstopkujeme a dáme do mixéra. Pridáme ostatné suroviny (pomarančovú a citrónovú šťavu, biely jogurt, cukrový sirup a vanilkový extrakt). Rozmixujeme. Polievku rozdelíme do misiek, podľa fantázie ozdobíme a podávame.

 

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok