Bazalková nátierka
Suroviny: 5 stoniek bazalky, 1 tofu s bazalkou alebo údené, 1 mladá cibuľka, 2 strúčiky cesnaku a asi 3-5 kúskov sušených rajčín, 1 PL plnotučnej horčice, soľ...
Príprava receptu: Bazalku umyjeme necháme obschnúť a natrháme listy, ktoré vhodíme do mixéra. Tofu nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a prekrojíme na štvrťky, cibuľku očistíme a nakrájame, všetko prisypeme k bazalke do mixéra, pridáme horčicu, paradajky a osolíme.... dohladka vymiešame a podávame na pečive.

Avokádová nátierka
Suroviny: 1 zrelé a mäkké avokádo, 2 uvarené vajíčka, 3 trojuholníky taveného syra, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy
Príprava receptu: Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu, ktorú hneď pokvapkáme citrónovou šťavou a vidličkou popučíme, pridáme syr, olúpaný a popučený cesnak, nasekané vajíčka a kyslú smotanu. Poriadne popučíme a podľa chuti osolíme a okoreníme. Alebo všetky suroviny hodíme do mixéra a do hladka vyšľaháme.

Vajíčková nátierka s rukolou
Suroviny: 250 g mäkkého tvarohu, 150 g termizovanej nátierky (obyčajná, napr. Bánovecká a podobne), 4-6 vajíčok, rukola, trocha soli a korenia
Príprava receptu: Všetky ingrediencie spolu zmiešame, vajíčka nakrájame na drobno alebo pretlačíme či nastrúhame. Rukolu si tiež nasekáme na jemno a pridáme do pomazánky. Nakoniec trošku osolíme a okoreníme. Veľmi zdravá a výborná, jednoduchá pomazánka.

Kukuricová nátierka s pažítkou
Suroviny: 1 balenie taveného syra, cca 3 PL masla, 1 konzerva kukurice, zväzok pažitky, trochu petržleňovej vňatky, čierne korenie mleté, červená paprika mletá, soľ
Príprava receptu: Syr si vymiešame s maslom a pridáme nasekanú pažítku, kukuricu a dochutíme.

Jarná nátierka
Suroviny: Syrokrém, nátierkové maslo, pažítka, jarná cibuľka, reďkovka, soľ, korenie
Príprava receptu: Do misky dáme syrokrém, nátierkové maslo a nadrobno nasekanú čerstvú pažítku. Všetko riadne premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme. Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom, reďkovkou a jarnou cibuľkou.

Prajeme dobrú chuť!
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.