Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
19. nov. 2019Alžbeta
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
19.10.2019 10:17 Gurmán
Je čas si pochutiť na prívarkoch
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
19.10.2019 10:17 Gurmán

Je čas si pochutiť na prívarkoch



BRATISLAVA - Stará dobrá klasika. Prívarky sú úžasným spôsobom na zúžitkovanie zvyšných potravín a zároveň nimi nasýtite celú rodinu. Ktorý je ten váš najobľúbenejší?


Hovorí sa, že prívarky sú chuťou nášho detstva. Možno aj preto im mnohí v dospelosti nepodľahli a iní na ne naopak nedajú dopustiť. Ide o zdravé a rýchle jedlá bohaté na vlákninu, ktoré výborne zasýtia ako príloha, ale aj ako hlavný chod.

 

Šošovicový prívarok

 

Potrebné suroviny: 250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

 

Príprava receptu: Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť približne 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

 

 

Luskový prívarok

 

Potrebné suroviny: 600 g zelenej fazuľky, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 20 g cibule, 1/4 l mlieka alebo kyslej smotany, voda, soľ, mletá červená paprika,mleté čierne korenie, ocot

 

Príprava receptu: Očistenú fazuľku pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode,pridáme korenie. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku, ku ktorej pridáme postrúhanú cibuľku, červenú papriku, popražíme, zalejeme vodou z uvarenej fazuľky, smotanou a povaríme. Nakoniec pridáme uvarenú fazuľku, podľa chuti posolíme a okyslíme. Podávame s fašírkou,párkom a chlebom.