Kokosový olej do kuchyne nepatrí! Podľa odborníčky je pre ľudské telo jedom
Je čas vyvrátiť mýtus o tom, že kokosový olej je zdravou alternatívou tukov.
Nie je to tak dávno, čo sa všade písalo o blahodarných účinkoch kokosového oleja na ľudský organizmus. Tento ošiaľ vyplývaj z istej štúdie z Columbia University, kde sa ukázalo, že pomáha k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Následne sa začal boom, kedy mnohé domácnosti začali kokosový olej používať ako alternatívu tradičných tukov. Až v poslednom období sa začali objavovať informácie o tom, že pre človeka až taký prospešný nie je, dnes ho mnohí odborníci vyslovene neodporúčajú.
Jednou z nich je aj profesorka Karin Michelsová z Harvardovej univerzity. Tá sa o kokosovom oleji vyjadruje ako o jede, ktorý je pre nás doslova pohromou. Najväčšiu záťaž predstavuje pre kardiovaskulárny systém, pretože zanáša tepny a cievy. Obsahuje totiž až 82 percent nasýtených tukov, čo je najviac spomedzi všetkých olejov! Konzumáciou takejto potraviny sa zvyšuje cholesterol, v dôsledku čoho sa narúša činnosť srdca.
Michelsová preto odporúča používať tento produkt skôr v rámci kozmetiky, pretože pokožku dokáže dostatočne hydratovať, zanecháva ju hebkú a vyživenú.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: netky IK
Foto: Pixabay
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk