Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
14. okt. 2019Boris
BratislavaBratislava 23°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
01.04.2019 07:00 Gurmán
Krém z medvedieho cesnaku s parmezánom
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
01.04.2019 07:00 Gurmán

Krém z medvedieho cesnaku s parmezánom



BRATISLAVA - Medvedí cesnak nájdeme v lese a na trhu, ale môžeme si ho vypestovať aj na záhrade pod ovocnými stromami. V listnatých lesoch sa nachádza na vlhkých pôdach a spoznáme ho podľa špicatých listov. Ľudia si ho môžu mýliť s konvalinkou, ale typická vôňa cesnaku je nezameniteľná.


Suroviny:


medvedí cesnak, 1 liter zeleninový vývar, 5 ks zemiak, 1 ks šalotka, 1 PL maslo, 200 ml suché biele víno, 200 ml smotana na šľahanie, 1/4 KL mletý muškátový oriešok, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie, 50 g parmezán
 

Postup:

Šalotku nadrobno nakrájame a opražíme ju v hrnci na rozpálenom masle. Pridáme k nej olúpané zemiaky nakrájané na kocky, ktoré krátko orestujeme. Prilejeme víno a necháme ho chvíľu povariť, aby sa zbavilo alkoholu. Potom prilejeme vývar a na miernom ohni varíme, dokým zemiaky nezmäknú. Medzitým si umyjeme medvedí cesnak a nahrubo ho nakrájame. Pridáme h odo polievky, krátko cca 2 minúty povaríme a polievku rozmixujeme na hladký krém. Pridáme smotanu, ohrejeme ju, dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom. Polievku servírujeme v miskách posypanú parmezánom. Taktiež môžeme použiť opečenú bagetu alebo dokonca údeného lososa.

 

Prajeme dobrú chuť!
 

 



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok