Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
24. aug. 2019Bartolomej
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
06.02.2019 07:00 Gurmán
Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
06.02.2019 07:00 Gurmán

Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke



BRATISLAVA - Neviete čo dnes na obed? Vysúšajte kuracie prsia pripravené na netradičný spôsob.


Potrebné suroviny: 4 kusy kuracích pŕs, 3 cibule, 2 ČL balzamikového octu, 1 ČL kryštálového cukru, 125 ml smotany 33%, 125 ml kuracieho vývaru, 1/2 ČL mletého cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 Čl čerstvého tymiánu, olej

 

 

Príprava receptu: Kuracie prsia umyjeme, podľa potreby očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Cibuľu nadrobno nakrájame. Olej rozpálime v panvici a sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Teplotu mierne znížime a opekáme ešte podľa potreby, aby neboli surové, do zlata. Odložíme na teplé miesto. Do výpeku vysypeme cibuľu, ktorú rovnomerne za občasného premiešania opekáme 10-12 minút na slabom plameni. Pridáme najemno nasekaný tymián, cukor a balzamikový ocot, 1-2 minúty povaríme a vlejeme teplý vývar. Teplotu zas zvýšime a varíme ďalšie 2-3 minútky, aby sme zredukovali šťavu. Potom teplotu znížime a pomaly za stáleho miešania prilievame smotanu /mala by byť izbovej teploty, aby sa nám nesekla/ a necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme kuracie prsia, ktoré prelejeme omáčkou a necháme prehriať. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok