Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
24. aug. 2019Bartolomej
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
10.08.2014 09:00 Relax
Luskoviny aj v nedeľu
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
10.08.2014 09:00 Relax

Luskoviny aj v nedeľu



BRATSILAVA – Hrach, fazuľa, bôb, či cícer sú zdravé luskoviny plné vitamínov. Prečo ich teda nepoužiť aj v nedeľu na prípravu chutného obeda.


Cícerová polievka

 

Suroviny pre 4 osoby:

200 g cíceru, 1 bobkový list, 4 zemiaky, olej,  hladkú múku, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 kyslú smotanu, mlieko podľa potreby, ocot, cukor, 3 párky,

 

Príprava:

1. Cícer uvaríme vo vode na polovicu.

 

2. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, bobkový list a dovaríme do mäkka.

 

3. Z 2 PL hladkej múky a oleja pripravíme zápražku a nalejeme do polievky. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, nakrájané párky, smotanu a podľa potreby mlieko.

 

 

Necháme povariť, dochutíme cukrom a octom.

 

 

 

Bravčové azu

 

Suroviny pre 4 osoby:

600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 1 konzervu sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL kečupu, 1 PL červeného vína, 1 bujón, 200 g šunky, olej,

 

Príprava:

1. Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji.

 

 

2. Pridáme mäso nakrájané na rezance a opekáme do biela.

 

 

3. Osolíme, okoreníme, pridáme hrášok, nakrájanú šunku, podlejeme vodou, vložíme bujón a dusíme 10 minút.

 

 

Nakoniec pridáme kečup, víno a dodusíme do mäkka. Podávame s ryžou.

 

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok