Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
14. aug. 2020Mojmír
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
24.12.2013 09:00 Relax
Na Štedrý večer si pripravíme vianočné menu
ilustračné foto
ilustračné foto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
24.12.2013 09:00 Relax

Na Štedrý večer si pripravíme vianočné menu



Šošovicová polievka. Suroviny: 400 g šošovice, 150 g sušené slivky, 1 dcl oleja, 2 lyžice hladkej múky, 1 smotana na varenie, 5 dcl mlieka, soľ, ocot


Príprava:

Šošovicu preberieme, opláchneme, zalejeme vodou, osolíme a varíme do mäkka. (Ak šošovicu zalejeme vodou a necháme ju namočenú cez noc, varíme ju o polovicu kratšie). Pridáme slivky, z oleja a múky pripravíme zápražku, ktorú nalejeme do polievky. Nakoniec pridáme mlieko, smotanu na varenie, krátko povaríme a odstavíme. Dochutíme octom. (Ocot dávajte až do vychladnutej polievky, aby sa nezrazila).

Zemiakový šalát s majonézou.

Suroviny:

2 kg zemiakov, 2 väčšie cibule, 3 mrkvy, sterilizovaný hrášok, 2 veľké majonézy, 5 sterilizovaných uhoriek, cukor, ocot, voda, horčica, mleté čierne korenie, soľ

Príprava:

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, očistíme a vychladnuté pretlačíme cez koliesko na zemiaky. Pridáme pokrájanú cibuľu, hrášok bez nálevu, uvarenú na kocky nakrájanú mrkvu, nakrájané uhorky, soľ, mleté čierne korenie, 1PL horčice a majonézu. V 1 dcl vody rozmiešame 1 PL octu a 1 PL cukru. Prilejeme k šalátu a dôkladne premiešame. Ak je šalát príliš hustý, môžeme priliať aj nálev z uhoriek.

Vyprážaný kapor.

Kapra rozkrájame na podkovičky, opláchneme a namočíme do mlieka najlepšie na noc. Vyberieme, osušíme, nasolíme a necháme chvíľu odležať. Potom obaľujeme v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku, do ktorého sme pridali trochu mlieka a v strúhanke. Vyprážame z oboch strán na oleji, ukladáme na papierové obrúsky, ktoré vsajú prebytočný olej.

 

Prajeme dobrú chuť.



reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

ilustračné foto
ilustračné foto

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok