Navarte si s Netkami! Kuracie stehná na tekvici a pomarančoch
Neviete čo pripraviť na nedeľný obed? Vyskúšajte túto možno netradičnú kombináciu kuracieho mäsa, tekvice a kyslých pomarančov.
Suroviny
4 ks kuracie stehná
1 ks menšia tekvica
1 ks väčší pomaranč
Marináda:
1 PL oleja
2 Pl pomarančovej šťavy
1 PL medu
1 PL plnotučnej horčice
1/2 KL škorice
1/2 KL mletej rasce
mleté čierne korenie
soľ podľa chuti
Postup
Kuracie stehná umyjeme a osušíme v papierovej utierke. Tekvicu prekrojíme na polovicu, vydlabeme semienka a spolu so šupkou pokrájame na väčšie kocky. Pomaranč umyjeme a rozrežeme na osem častí.
Vo väčšej miske si vymiešame marinádu z oleja, pomarančovej šťavy (vytlačenej z 2 častí), medu a horčice. Pridáme škoricu, korenie a soľ podľa chuti. Kuracie stehná uložíme do misky s marinádou a necháme postáť pri izbovej teplote asi 30 minút. Potom ich spolu s marinádou rozložíme na plech, pridáme asi deci vody a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C na približne 20 minút.
Po 20 minútach pridáme k stehnám tekvicu a pomaranč, podľa potreby podlejeme vodou a spolu pečieme pri rovnakej teplote približne 15 minút. Podávame s bagetkou, kuskusom alebo pečenými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť!

Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: KB Netky
Foto: pixabay
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk