Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
8. jún. 2023Medard
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia
21.05.2023 12:00 Gurmán
Navarte si s Netkami! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
21.05.2023 12:00 Gurmán

Navarte si s Netkami! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky



Bravčové mäso patrí do slovenskej kuchyne a nielen skúsená gazdinka z neho dokáže pripraviť skutočnú delikatesu. Vyskúšajte si s nami recept na pikantné medailóniky z bravčovej panenky, ktorý zvládne naozaj každý.


Suroviny

500 g bravčovej panenky

 

Marináda

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička

1 KL kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

3 PL olivového oleja

mleté čierne korenie

soľ

 

Sladká paradajková omáčka

200 ml vody

3 PL paradajkového pretlaku

1 KL kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

mleté čierne korenie

soľ

 

Postup

Najskôr si pripravíme marinádu na mäso, do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Pridáme soľ a štipku čierneho korenia a všetko spolu premiešame. 

 

Panenku si nakrájame na asi 3 cm hrubé koliesko, ktoré vložíme do marinády a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať približne 30 minút, medzitým si rozohrejeme rúru na 220 °C. Marinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú. Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na približne 6 až 8 minút. Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku.

 

Na omáčku si do menšieho hrnca zlejeme výpek z mäsa, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovice a zahustíme omáčku pretlakom. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Podávame s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.

 

Prajeme dobrú chuť!

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: KB Netky

Foto:  pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok