Navarte si s Netkami! Pikantné medailóniky z bravčovej panenky
Bravčové mäso patrí do slovenskej kuchyne a nielen skúsená gazdinka z neho dokáže pripraviť skutočnú delikatesu. Vyskúšajte si s nami recept na pikantné medailóniky z bravčovej panenky, ktorý zvládne naozaj každý.
Suroviny
500 g bravčovej panenky
Marináda
2 strúčiky cesnaku
1 čili paprička
1 KL kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
3 PL olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ
Sladká paradajková omáčka
200 ml vody
3 PL paradajkového pretlaku
1 KL kryštálového cukru
1 PL citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
soľ
Postup
Najskôr si pripravíme marinádu na mäso, do väčšej misky prelisujeme cesnak, pridáme nadrobno nasekanú čili papričku, cukor, citrónovú šťavu a olivový olej. Pridáme soľ a štipku čierneho korenia a všetko spolu premiešame.
Panenku si nakrájame na asi 3 cm hrubé koliesko, ktoré vložíme do marinády a dobre ich pritlačíme, aby ich tekutina obalila celé. Necháme marinovať približne 30 minút, medzitým si rozohrejeme rúru na 220 °C. Marinované medailóniky sprudka orestujeme z oboch strán na suchej grilovacej panvici, kým sa nezatiahnu a nezhnednú. Následne ich poukladáme do malého pekáčika a vložíme do vyhriatej rúry na približne 6 až 8 minút. Mäsko vytiahneme a necháme odpočívať, kým si pripravíme omáčku.
Na omáčku si do menšieho hrnca zlejeme výpek z mäsa, ktorý zalejeme vodou. Na miernom plameni necháme zredukovať približne na polovice a zahustíme omáčku pretlakom. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a čiernym korením. Podávame s dusenou ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Prajeme dobrú chuť!

Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: KB Netky
Foto: pixabay
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk