Navarte si s Netkami! Polievka z červenej šošovice a lúpaných paradajok
Keď nemáte chuť na mäso sú tu strukoviny. Strukoviny sú bohaté na minerálne látky, vitamíny skupiny B a tiež esenciálne mastné kyseliny. Preto by sa mali objavovať v našom jedálničku pravidelne. Pripravte si s nami výbornú polievku z červenej šošovice a lúpaných paradajok.
Suroviny
1 PL olivového oleja
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 ks mrkva
1 hrnček červenej šošovice,
1 konzerva lúpaných paradajok
1 l zeleninový vývar
1 KL soľ
1 KL mletý rímsky kmín
1 KL kurkuma
1 pochúťková smotana
čili podľa chuti
Postup
Cibuľu a mrkvu očistíme a nakrájame na kocky, cesnak nasekáme. V hrnci si na rozpálenom oleji opečieme cibuľu do zlatista. Postupne pridáme cesnak a mrkvu, soľ, korenie, kurkumu a rascu. Všetko spolu krátko restujeme. Pridáme umytú červenú šošovicu a lúpané paradajky.
Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a varíme približne 30 minút. Polievku rozmixujeme do hladka a pridáme čili. Servírujeme v hlbokej miske a na záver pridáme lyžicu pochúťkovej smotany, ktorá celú polievku zjemní.
Prajeme dobrú chuť!

Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: KB Netky
Foto: unsplash
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk