Navarte si s Netkami! Sendvič s avokádovo-cícerovou pastou
Keď nemáte chuť na mäso sú tu strukoviny. Strukoviny sú bohaté na minerálne látky, vitamíny skupiny B a tiež esenciálne mastné kyseliny. Preto by sa mali objavovať v našom jedálničku pravidelne. Sendvič s avokádovo-cícerovou pastou si zamilujete, či už na raňajky, obed alebo večeru.
Sendvič s avokádovo-cícerovou pastou
Suroviny
1 avokádo
200 g cícer
80 g syr typu žervé
100 g biely jogurt
1 jarná cibuľka
2 strúčiky cesnaku
1/2 PL jablčný ocot
1 hrsť reďkovkové klíčky
ražný chlieb
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Cícer si namočíme cez noc do vody a na druhý deň uvaríme domäkka. Avokádo ošúpeme, dáme do misky spolu so syrom a roztlačíme na kašu, primiešame biely jogurt. Jarnú cibuľku si nakrájame na malé kúsky a spolu s prelisovaným cesnakom pridáme do zmesi. Osolíme, okoreníme a dochutíme octom. Pripravenú pastu premiešame s uvareným cícerom tak, aby sa všetky chute prepojili. Podávame na ražnom chlebíku s čerstvými reďkovkovými klíčkami.
Prajeme dobrú chuť!

Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: KB Netky
Foto: unsplash
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk