Nepečený cheesecake s lesným ovocím
Aj vás občas prepadne chuť na sladké? V takom prípade nie je nič lepšie ako chutný domáci koláč, ktorý si pripravíte úplne sami. V kuchyni však nemusíte stráviť celý deň, tento nepečený cheesecake máte hotový raz dva.
Suroviny:
300 g maslové keksy
150 g maslo
200 g biela čokoláda
250 ml smotana na šľahanie
250 g mascarpone
250 g lesné ovocie

Postup:
Maslové keksy vložíme do uzatvárateľného vrecka a valčekom ich rozdrvíme na malé časti. Maslo si roztopíme na miernom ohni a v miske ho primiešame k rozdrveným keksom. Túto zmes vysypeme do tortovej formy a poriadne pritlačíme na jej spodok. Smotanu vyšľaháme a primiešame k nej mascarpone. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame ju k šľahačkovej zmesi. Na záver do zmesi primiešame čerstvé ovocie a celú zmes nalejeme do tortovej formy. Cheesecake necháme v chladničke tuhnúť aspoň 2 hodiny a potom môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: KB Netky
Foto: pixabay
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk