Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
8. dec. 2019Marína
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
14.09.2019 08:22 Gurmán
Neviete čo dnes na raňajky?
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
14.09.2019 08:22 Gurmán

Neviete čo dnes na raňajky?



BRATISLAVA - Mnoho z nás miluje víkendové rána, keď sa nikam nemusíme ponáhľať. Ako inak lepšie začať deň než skvelými raňajkami? Tentokrát sa nechajte inšpirovať našimi receptami na výborné nátierky, ktoré si zamilujete.


Aby sme mali dostatok energie na celý deň je potrebné začať ráno bez stresu, popremýšľať nad tým, čo nás dnes čaká, dať si šálku dobrého čaju a nesmieme zabúdať ani na chutné raňajky.

 

Napriek individuálnym zvykom každého z nás, metabolizmus potrebuje ráno poriadne naštartovať.Len vtedy dokáže správne fungovať.

 

Tekvicová nátierka

 

Potrebné suroviny: 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL údena mletá sladká paprika, 1 PL kečup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kúsok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok)

 

Príprava receptu: Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl bielym vínom, 1 dl vody. Pridáme paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minút. Po chvíli primiešame pokrájanú paradajku, soľ, korenie, papriku, dusíme ešte 10 minút. Následne rozmixujeme, v prípade potreby odparíme prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou.

 

 

Tuniaková nátierka

 

Potrebné suroviny: 1 konzerva tuniaka, 100g zmäknutého masla, 1 syr v črievku, 1 uvarené vajíčko, 1 PL plnotučnej horčice, 1 malá cibuľa alebo 1 jarná cibuľka, soľ

 

Príprava receptu: Tuniaka zlejeme z oleja, pridáme uvarené nasekané vajíčko, vytlačíme syr, pridáme maslo, horčicu a osolíme. Spolu vymixujeme do hladka a podávame.

 

 

Avokádová nátierka

 

Potrebné suroviny: 1 zrelé a mäkké avokádo, 2 uvarené vajíčka, 3 trojuholníky taveného syra, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy

 

Príprava receptu: Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu, ktorú hneď pokvapkáme citrónovou šťavou a vidličkou popučíme, pridáme syr, olúpaný a popučený cesnak, nasekané vajíčka a kyslú smotanu. Poriadne popučíme a podľa chuti osolíme a okoreníme.

 

 



reklama


Zdroj: netky JH

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC