Osviežujúca limetková tarta s mätou
BRATISLAVA - Úžasná kombinácia chutí v jednoduchom dezerte, ktorý si vás zaručene získa.
Suroviny:
Korpus: 200 g maslové sušienky, 1 balíček vanilkový cukor, 30 g maslo
Krém: 4 ks vaječný žĺtok, 1 PL limetková kôra (čerstvá), 1 konzerva kondenzované mlieko (salko), 120 ml, limetková šťava podľa chuti čerstvá mäta
Postup:
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pripravíme si obdĺžnikovú alebo okrúhlu formu na tartu (priemer 20 cm).
Korpus:
Maslové sušienky podrvíme alebo rozmixujeme. Maslo roztopíme, necháme mierne vychladnúť a spolu s vanilkovým cukrom pridáme ku sušienkam. Všetko spolu dobre premiešame.
Maslovo-sušienkovú zmes natlačíme na dno a boky tartovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 8 až 10 minút.
Krém: V miske si vymiešame vaječné žĺtky s limetkovou kôrou a posekanou čerstvou mätou. Pridáme kondenzované mlieko a premiešame. Nakoniec do krému zamiešame limetkovú šťavu. Pripravený krém vylejeme na upečený korpus a pečieme v rúre 15 minút. Upečenú tartu necháme vychladnúť a následne dáme odležať do chladničky na niekoĺko hodín (ideálne na noc). Tartu ozdobíme limetkou a čerstvou mätou (prípadne mätovým cukrom) a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: netky KŠ
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk