Pagáčiky s medvedím cesnakom
BRATISLAVA - K jari neodmysliteľne patrí aj medvedí cesnak. Okrem lahodného pesta a voňavej soli si z neho pripravte aj tieto neodolateľné pagáčiky. Sú nenáročné na prípravu, takže ich budete mať hotové raz-dva.
Suroviny:
500 g hladká múka, 125 g maslo (vychladené), 1 balíček prášok do pečiva, 1/4 ČL soľ, 125 g syr čedar, 50 g medvedí cesnak (listy), 1 ČL horčičné semienko (mleté), 250 ml mlieko, 3 ks vajce, mlieko a vajíčko na potretie
POSTUP
Rúru vyhrejeme na 220 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Múku si dáme do veľkej misy kde ju zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Následne pridáme maslo nakrájané na kocky a rukami spracujeme na "mrveničku". V mlieku rozmiešame vajíčka. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Následne posekáme a pridáme ku múčnej zmesi. Pridáme aj nastrúhaný čedar a mleté horčičné semienko - všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajíčka a premiešame. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a rukami vypracujeme. Pripravené cesto vyvaľkáme na hrubší plát a vykrajujeme pagáčiky, ktoré následne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch pagáčikov potrieme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajíčko a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 až 15 minút. Upečené pagáče necháme vychladnúť na mriežke a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: netky KŠ
Foto: internet
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk