Šunkové rolky
Suroviny: 500 g šunky nakrájanej na hrubšie plátky, 150 g strúhaného syra, 4 menšie vajcia uvarené natvrdo, 2-3 strúčiky cesnaku, 100g majonézy
Príprava receptu: Uvarené vajíčka nakrájame nadrobno, prípadne nastrúhame na strúhadle. Pridáme majonézu, syr, pretlačený cesnak a celú zmes dôkladne premiešame. Náplň navrstvíme na šunkové kolieska a zrolujeme. Podávam s čerstvým pečivom.

Šunkovo-syrový šalát
Suroviny: 400 g šunky, 4 čerstvé uhorky, 180 g syra, 3 vajcia uvarené natvrdo, 1 strúčik cesnaku, soľ, majonéza
Príprava receptu: Šunku a uhorky nakrájame na štvorčeky. Vajcia a syr nastrúhame na strúhadle. Všetky ingrediencie zmiešame v miske s pretlačeným cesnakom, soľou a majonézou.

Syrová roláda
Suroviny: 12 plátkov taveného syra, 100 g najemno strúhaného syra, 100 g jemného tvarohu, 100 g masla, 9 plátkov šunky, 5 vajec, 1 lyžičku horčice, soľ, čierne mleté korenie, najemno nasekanú petržlenovú vňať
Príprava receptu: Plech na pečenie vystelieme papierom a uložíme naň plátky syra tak, aby sa trochu prekrývali. Posypeme syrom a vložíme na 2 minúty do horúcej rúry – aby sa syr spojil.
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, ošúpeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky nastrúhame najemno a zmiešame so soľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a tvarohom. Zo žĺtkov, masla a horčice vytvoríme hladkú pomazánku. Na vychladenú syrovú vrstvu navrstvíme bielkovo-tvarohovú zmes, uložíme na ňu plátky šunky a nakoniec potrieme žĺtkovou pomazánkou. Roládu pevne zrolujeme a vložíme do chladničky vychladnúť.

Veľkonočná hrudka
Suroviny: 1 liter mlieka, 10 vajec, 1⁄2 čajová lyžička soli, trochu čierneho korenia
Príprava receptu: Vajíčka s mliekom a soľou(niekto zvykne dávať aj lyžicu cukru ) za stáleho miešania varíme, keď začne hustnúť pridáme čierne korenie, kvôli deťom dávam menej. Dôležité, musíme stále miešať a je lepšie variť v hrnci s hrubším dnom. Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu, na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale.

Baranček
Suroviny: 3 vajíčka, 150 g práškového cukru, 1 kus vanilkového cukru, 5 PL horúcej vody,
5 PL oleja 150 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1 Zlatý klas, orechy, hrozienka
Príprava receptu: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, horúcu vodu (nie vriacu). Na nižších otáčkach primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a zlatým klasom. Na záver už len ručne primiešame sneh a dochutíme nasekanou čokoládou, orechami plus hrozienka. Vylejeme do vymastenej, múkou vyspypanej formy barančeka. Pečieme pri 180°C cca 45 minút. Po vychladnutí vyberieme, ozdobíme práškovým cukrom.

Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.