Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
10. jún. 2023Margaréta
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
10.04.2017 09:00 Gurmán
Pohostenie pre šibačov
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
10.04.2017 09:00 Gurmán

Pohostenie pre šibačov



BRATISLAVA - Veľká noc je najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Hostine na Veľkú noc predchádza 40 dňový pôst, ktorý kresťania dodržiavajú niekoľko storočí. Či už ste držali pôst alebo nie inšpirujte sa našimi receptami a pripravte niečo dobré pre vašich šibačov.


Šunkové rolky

 

Suroviny: 500 g šunky nakrájanej na hrubšie plátky, 150 g strúhaného syra, 4 menšie vajcia uvarené natvrdo, 2-3 strúčiky cesnaku, 100g majonézy

 

Príprava receptu: Uvarené vajíčka nakrájame nadrobno, prípadne nastrúhame na strúhadle. Pridáme majonézu, syr, pretlačený cesnak a celú zmes dôkladne premiešame. Náplň navrstvíme na šunkové kolieska a zrolujeme. Podávam s čerstvým pečivom.

 

 

Šunkovo-syrový šalát

 

Suroviny: 400 g šunky, 4 čerstvé uhorky, 180 g syra, 3 vajcia uvarené natvrdo, 1 strúčik cesnaku, soľ, majonéza

 

Príprava receptu: Šunku a uhorky nakrájame na štvorčeky. Vajcia a syr nastrúhame na strúhadle. Všetky ingrediencie zmiešame v miske s pretlačeným cesnakom, soľou a majonézou.

 

 

Syrová roláda

 

Suroviny: 12 plátkov taveného syra, 100 g najemno strúhaného syra, 100 g jemného tvarohu, 100 g masla, 9 plátkov šunky, 5 vajec, 1 lyžičku horčice, soľ, čierne mleté korenie, najemno nasekanú petržlenovú vňať

 

Príprava receptu: Plech na pečenie vystelieme papierom a uložíme naň plátky syra tak, aby sa trochu prekrývali. Posypeme syrom a vložíme na 2 minúty do horúcej rúry – aby sa syr spojil.

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, ošúpeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky nastrúhame najemno a zmiešame so soľou, korením, nasekanou petržlenovou vňaťou a tvarohom. Zo žĺtkov, masla a horčice vytvoríme hladkú pomazánku. Na vychladenú syrovú vrstvu navrstvíme bielkovo-tvarohovú zmes, uložíme na ňu plátky šunky a nakoniec potrieme žĺtkovou pomazánkou. Roládu pevne zrolujeme a vložíme do chladničky vychladnúť.

 

 

 

Veľkonočná hrudka

 

Suroviny: 1 liter mlieka, 10 vajec, 1⁄2 čajová lyžička soli, trochu čierneho korenia

 

Príprava receptu: Vajíčka s mliekom a soľou(niekto zvykne dávať aj lyžicu cukru ) za stáleho miešania varíme, keď začne hustnúť pridáme čierne korenie, kvôli deťom dávam menej. Dôležité, musíme stále miešať a je lepšie variť v hrnci s hrubším dnom. Scedíme cez sterilnú gázu, dôkladne vytlačíme tekutinu, na chvíľu zaťažíme, necháme vychladnúť a uložíme v chladničke, najlepšie v alobale.

 

 

 

Baranček

 

Suroviny: 3 vajíčka, 150 g práškového cukru, 1 kus vanilkového cukru, 5 PL horúcej vody,
5 PL oleja 150 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1 Zlatý klas, orechy, hrozienka

 

Príprava receptu: Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, horúcu vodu (nie vriacu). Na nižších otáčkach primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a zlatým klasom. Na záver už len ručne primiešame sneh a dochutíme nasekanou čokoládou, orechami plus hrozienka. Vylejeme do vymastenej, múkou vyspypanej formy barančeka. Pečieme pri 180°C cca 45 minút. Po vychladnutí vyberieme, ozdobíme práškovým cukrom.

 

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.

 

 

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky JH

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok