Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
15. okt. 2019Terézia
BratislavaBratislava 17°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
12.06.2017 09:00 Gurmán
Pri grilovačke aj na letné šaláty! Dresingy chutne a zdravo
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
12.06.2017 09:00 Gurmán

Pri grilovačke aj na letné šaláty! Dresingy chutne a zdravo



BRATISLAVA - K letu neodmysliteľne patrí grilovanie či záhradná párty plná tých najlepších pochúťok. Nezabúdajte však, že okrem kuracieho, bravčového mäsa či zeleniny chuť jedla dotvárajú najrôznejšie dresingy. Vyskúšajte niektorý z našich tipov!


Cesnakový dresing 

 

Suroviny: 

1 kyslá pochúťková smotana, 1 - 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, šťava z polovice citróna, oregano, soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešajte spolu v miske a pridajte roztlačený cesnak. Dresing nechajte odpočinúť v chladničke aspoň hodinu, aby sa chute spojili a môžeme podávať.

 

 

Grécky dresing

 

Suroviny: 

1/2 čili papričky, 1 mladú cibuľu, 200 ml gréckeho jogurtu, 1/2 ČL mletej rasce, 1 PL šťavy z limetky, pažítku

 

Postup: 

Čili papričku a cibuľu očistíme, umyjeme a nadrobno posekáme. Zmiešame s jogurtom a pridáme limetkovú šťavu. Ochutíme rascou, soľou a korením a ozdobíme pažítkou.

 

 

Avokádový dresing

 

Suroviny:

 šťavu z 1 limetky, 2 stonky koriandra, 1 avokádo, 2 ČL pasty wasabi, 2 PL kyslej smotany

 

Postup:

Koriander opláchneme, osušíme a nadrobno posekáme. Avokádo po dĺžke prepolíme, vyberieme kôstku a ošúpeme. Dužinu nakrájame na malé kúsky, dáme do misky s limetkovou šťavou, koriandrom a pastou wasabi. Celý obsah rozmixujeme a postupne pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.

 

 

Horčicový dresing s medom

 

Suroviny:

200 g kyslej smotany, 1 lyžica olivového oleja, citrónová šťava, 1 lyžička francúzskej horčice, 1 lyžička medu, biele korenie a soľ

 

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a vzniknutou zálievkou polejeme šalát.

 

 

Zelerový dresing

 

Suroviny:

100 g zeleru, 1 menšie jablko, 10 g masla, soľ, mleté korenie, štipka mletého koriandru, štipka škorice, štipka estragónu, štipka muškátového orecha, šťava z ½ citróna, 300 ml zeleninového vývaru, 1 lyžica kyslej smotany, 1 lyžica medu, 2-3 lyžice plnotučnej horčice,

 

Postup:

Na 100 g masla podusíme zeler pokrájaný na kocky a pridáme k nemu dužinu z jablka. Ochutíme koreninami, zalejeme citrónovou šťavou, vývarom a povaríme 10-15 minút. Potom pridáme smotanu, všetko dobre rozmixujeme. Ešte raz dressing prelejeme do hrnca, dochutíme medom, soľou, korením a povaríme. Na záver zapracujeme do dresingu horčicu a po malých dávkach aj studené maslo.Tento dresing je vhodný k jedlám z rýb, kuracieho a morčacieho mäsa.

 



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok