Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
10. jún. 2023Margaréta
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
04.03.2023 12:00 Gurmán
Pripravte si citrónovo-rozmarínové rizoto
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.03.2023 12:00 Gurmán

Pripravte si citrónovo-rozmarínové rizoto



Rizoto nie je dusená ryža. Pravé rizoto by malo mať krémovú konzistenciu a zrnká ryže by mali byť al dente – jemné na povrchu a tvrdšie vo vnútri. V skutočnosti nie je nič jednoduchšie. Pri výbere správnych a kvalitných ingrediencií, a dodržaní zopár pravidiel budete mať na stole do 20 minút dokonalú taliansku večeru a k nej otvorené dobré vínko.


Citrónovo-rozmarínové rizoto

 

Suroviny

450 g ryža na rizoto

3 ks červená cibuľa 

500 ml biele víno 

1 zväzok rozmarínu

3 PL olivový olej

60 g strúhaný parmezán

1 PL hnedý cukor

strúhaná kôra a šťava z citróna

soľ

mleté čierne korenie

 

Postup

Cibuľu ošúpeme a nasekáme. Ryžu na sitku premyjeme tečúcou vodou, až vyplavíme všetok škrob. Vývar prevaríme s rozmarínom, pričom niekoľko ihličiek odložíme bokom na ozdobu. Necháme 10 minút odstáť, potom vývar precedíme. Vo väčšom hrnci na oleji opečieme cibuľu a ryžu dosklovita. Pridáme cukor, citrónovú šťavu, vývar a víno. Zakryjeme a privedieme do varu. Plameň stiahneme na minimum a rizoto prikryté varíme 20 minút. Občas premiešame a dbáme na to, aby ryža ku koncu varenia neprihorela. Podla potreby pridáme ďalšiu tekutinu. Do hotového rizota primiešame strúhaný parmezán a ozdobíme ihličkami rozmarínu.

 

Dobrú chuť! 

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: KB Netky

Foto:  pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok