Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
31. máj. 2023Petrana
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
19.04.2019 14:59 Gurmán
Recept na tvarohového veľkonočného baránka
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
19.04.2019 14:59 Gurmán

Recept na tvarohového veľkonočného baránka



Bez pečeného baránka si už málokto vie predstaviť Veľkú noc. Niektorí si ho kupujú, iní sami pečú. Poznáte však pôvod tejto sladkej pochúťky, ktorej tradícia siaha do hlbokej minulosti?


A ako upiecť takého, aby sa vám po ňom neprášilo od úst?

 

Nasledujúci recept je výnimočný v tom, že je plný masla a tvarohu, vďaka čomu nie je baránok suchý, navyše má skvelú chuť.

 

 

INGREDIENCIE

 

150 g masla
200 g práškového cukru
25 g vanilkového cukru
2 vajcia (veľkosť L)
200 g plnotučného tvarohu
220 g polohrubej múky
10 g prášku do pečiva

 

POSTUP

 

1. Do misky dáme maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a šľaháme, prípadne mierne zahrejeme.
2. Potom pridáme vajcia a ďalej miešame.
3. Následne pridáme plnotučný tvaroh, zľahka premiešame.
4. Nakoniec pridávame polohrubú múku, prášok do pečiva, všetko dôkladne premiešame a plníme zľahka do formy.
5. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 až 40 minút.
6. Zvlášť opatrne pristupujte k vyberaniu baránka z formy, aby sa nezlomil.

7. Formu, ktorú sme vybratí z rúry necháme schladiť, vďaka čomu sa cesto od formy samo oddelí a baránok pôjde jednoducho vyklopiť. Každý typ formy má ale svoj vlastný "fígeľ", ako baránka bezpečne vyklopiť.



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: netky BL

Foto:  Pixabay



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok