Recept na tvarohového veľkonočného baránka
Bez pečeného baránka si už málokto vie predstaviť Veľkú noc. Niektorí si ho kupujú, iní sami pečú. Poznáte však pôvod tejto sladkej pochúťky, ktorej tradícia siaha do hlbokej minulosti?
A ako upiecť takého, aby sa vám po ňom neprášilo od úst?
Nasledujúci recept je výnimočný v tom, že je plný masla a tvarohu, vďaka čomu nie je baránok suchý, navyše má skvelú chuť.

INGREDIENCIE
150 g masla
200 g práškového cukru
25 g vanilkového cukru
2 vajcia (veľkosť L)
200 g plnotučného tvarohu
220 g polohrubej múky
10 g prášku do pečiva
POSTUP
1. Do misky dáme maslo, práškový cukor, vanilkový cukor a šľaháme, prípadne mierne zahrejeme.
2. Potom pridáme vajcia a ďalej miešame.
3. Následne pridáme plnotučný tvaroh, zľahka premiešame.
4. Nakoniec pridávame polohrubú múku, prášok do pečiva, všetko dôkladne premiešame a plníme zľahka do formy.
5. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 30 až 40 minút.
6. Zvlášť opatrne pristupujte k vyberaniu baránka z formy, aby sa nezlomil.
7. Formu, ktorú sme vybratí z rúry necháme schladiť, vďaka čomu sa cesto od formy samo oddelí a baránok pôjde jednoducho vyklopiť. Každý typ formy má ale svoj vlastný "fígeľ", ako baránka bezpečne vyklopiť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: netky BL
Foto: Pixabay
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk