RECEPT: Netradičný recept. Spojenie tekvicovej polievky s demikátom
Poznáte demikát? Táto polievka je, tak trochu, spojením demikátu a tekvicovej polievky.
Ak sa nebojíte experimentovat, vyskúšajte túto polievku. Keby ste náhodou maliobavy zo spojenia syru s tekvicovou polievkou, urobte si ju jednoducho bez neho! Je na vás, čo vyberiete.
Ingrediencie:
nakrájaná a neošúpaná tekvica hokkaido, jarná cibuľka ( alebo cibuľa), cesnak, čierne korenie, soľ, kurkuma, rastlinná smotana ( alebo šľahačková), maslo, syr feta (alebo tvaroh, či bryndza), zmes semiačok

Postup:
Bežne túto polievku pripravujem, tak že tekvicu podusím na osmahnutej cibuli a na masle. Tentokrát som iba nahádzala tekvicu do vody spolu s kopou jarnej cibuľky a cesnakom. Jemne som všetko v hrnci okorenila a osolila. Pridala som trochu kurkumy a nechala spolu variť, až kým sa tekvička nerozvarila. Potom som ju precedila a rozmixovala s rastlinnou smotanou. Vrátila som ju do čistého hrnca, nechala prejsť varom a zjemnila chuť čajovou lyžičkou masla.
.jpeg)
Na záver som do taniera hodila feta syr,semienka a jarnú cibuľu. Polievka vyzerala výborne, čo poviete?
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: Netky Kristýna Peštová
Foto: Kristýna Peštová
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk