Pohľad na fazuľovú polievku so smotanovým posúchom od Mgr. Moniky Koníkovej je úchvatný. Pozrime sa spolu na recept, ktorý nám s radosťou a ochotne poskytla.
Ingrediencie:
fazuľa (množstvo závisí od veľkosti hrnca), údené rebro, mrkva, petržlen, kaleráb, čierne korenie celé, múka (na zásmažku), červená mletá paprika (na zápražku), menšia cibuľa

Postup:
„Fazuľu musíme deň dopredu namočiť. Pred varením fazuľu zlejeme, prepláchneme studenou vodou, varíme spolu s údeným rebrom cca hodinu. Po hodine vyberieme údené rebro, nakrájame zeleninku a dáme ju variť spolu s fazuľou. Údené rebro oberieme z mäska a vložíme ho naspäť do polievky. Polievku osolíme, varíme cca pol hodinu. Keď máme všetko pekne uvarené, zapražíme polievku a na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať," opísala postup Monika.

Ingrediencie na smotanový posúch:
múka (polohrubá/ hrubá) – 2 hrnčeky, voda, 1 vajce, štipka soli, kyslá smotana - 1 téglik, kôpor, slaninka – najlepšie Oravská
„Zo surovín vytvoríme vláčne, tvarovateľné cesto. (Pre zjednodušenie sa k príprave posúcha môže kúpiť hotové cesto na pizzu) Pripravené cesto si mokrými rukami rozotrieme na plech, ktorý máme vyložený papierom na pečenie. Smotanu si zmiešame s vajíčkom a štipkou soli a takto pripravenú zmes natrieme na cesto. Ďalej posúch posypeme na malé kocky nakrájanou slaninkou a nasekaným kôprom. Pečieme v prehriatej rúre pri 200°C do zlata," zakončila recept naša inšpirátorka.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.