RECEPT: Škoricová palacinková torta
Blíži sa víkend, nachystali ste si už nejaký zaujímavý dezert? Palacinky miluje hádam každý človek! No ochutnali ste už niekedy palacinkovú tortu? Najlepšie na tomto recepte je, že môžete použiť i zdravšie suroviny. Je to len a len na vás.
Pri tomto recepte síce strávite hodnú chvíľu pri panvici, pretože potrebujete väčšie množstvo palaciniek, ale verte, stojí to za to.

Ingrediencie
125 g masla, 250 g smotanového syra (môže byť aj mascaropne), 2 PL práškového cukru (alebo iného sladidla), 2 ČL mletej škorice, 400 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 vajce, 350 ml perlivej minerálky, 300 g hladkej múky (ideálna je špaldová), 40 g vanilínového cukru alebo vanilkovej arómy (ak zvolíme arómu, použijeme do palaciniek aj sladidlo alebo bežný cukor), orechy
Postup
Maslo rozmiešame so syrom, cukrom a škoricou. Do ďalšej nádoby vylejeme mlieko, olej, pridáme vajce, minerálku, múku a vanilínový cukor. Všetko spolu vymiešame. Následne na panvici opečieme tenučké lahodné palacinky.

Na vychladnuté palacinky striedavo natierame krém a ríbezľový džem.

Celú tortu potrieme zvyšným krémom.

Nakoniec tortu posypeme nasekanými orieškami podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: Netky Kristýna Peštová/ YT Beautifood
Foto: reprofoto Youtube
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk