Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
24. sep. 2021Ľuboš
BratislavaBratislava 26°
Biblia
TV program
Moje Netky
Škoricové osie hniezda
Škoricové osie hniezda
19.05.2021 08:30 Gurmán
RECEPT: Škoricové osie hniezda s citrónovou polevou
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
19.05.2021 08:30 Gurmán

RECEPT: Škoricové osie hniezda s citrónovou polevou



Tieto jednoduché a chutné škoricové osie hniezda musíte vyskúšať! Sú veľmi jednoduché na prípravu a úžasne chutia.


Ingrediencie
700 g hladká múka, 500 ml mlieko, 100 g maslo, 100 g kryštálový cukor, 1 kocka droždie, 1 štipka soli

 

Ingrediencie na škoricovú plnku

100 g maslo, 2 ks škoricový cukor Dr Oetker, 4 PL cukor práškový, 4 KL mletá škorica

 

Ingrediencie na polevu

šťava z jedného citróna (cca 3 polievkové lyžice), 3 PL horúca voda, 300 g práškový cukor

 


 

Postup

Mlieko zohrejeme, nie do bodu varu. Trochu z neho odlejeme do misky, kde rozmrvíme droždie, pridáme asi 1 PL cukru, a necháme vykysnúť. Múku, soľ a zvyšok cukru premiešame, prilejeme hotový kvások a rozpustené maslo izbovej teploty. Vypracujeme cesto, ktoré potom prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Kým cesto vykysne, môžeme pripraviť škoricovú plnku zmiešaním mäkkého masla, cukru, škoricového cukru a škorice.

 

Približne po 45 minútach až hodine kysnutia môžeme pokračovať. Cesto rozdelíme na polovicu, na pomúčenej doske rozvaľkáme, potrieme polovicou škoricovej plnky, zavinieme ako roládu a krájame na kolieska. To isté spravíme s druhou polovicou cesta. Nakrájané kolieska ukladáme na plech s papierom na pečenie, necháme ešte 15 minút nakysnúť. Následne ich potrieme mliekom a pečieme 15-20 minút pri teplote 200 °C.

 


 

Kým sa nám upečú škoricové hniezda, pripravíme si citrónovú polevu. V miske rozmixujeme všetky ingrediencie. Citrónovú šťavu s vodou a cukrom. Vychladnuté osie hniezda pokvapkáme citrónovou polevou. Mňam!



reklama


Zdroj: Netky Kristýna Peštová

Foto:  Pixabay/ reprofoto Youtube



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok