Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
27. okt. 2020Sabína
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Vianočný kapor na maďarský spôsob
Vianočný kapor na maďarský spôsob
18.12.2019 17:14 Ryby
RECEPT: Vianočný kapor na maďarský spôsob
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
18.12.2019 17:14 Ryby

RECEPT: Vianočný kapor na maďarský spôsob



Každý vie, že k pravým slovenským Vianociam patrí dobré jedlo. Najtradičnejším pochodom je kapor, avšak aj ten sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov. Nebojte sa experimentovať a skúste ho tento rok pripraviť neobyčajne, na maďarský spôsob.


Kombinácia ryby a rezancov možno znie zvláštne, no kapor na spôsob „Dorozsmai“ presvedčí vaše chuťové bunky. Recept je o niečo náročnejší, avšak výsledok stojí za to.

 

 

Suroviny

1 kg kapra (filé alebo sladkovodný sumec)

50 dkg domáce rezance

50 dkg šampiňónov

15 kg slaniny

2 stredné kúsky papriky

1 veľké paradajka (alebo 15 dkg domáceho leča)

2 dkg štipľavej papriky (podľa chuti)

2 veľké cibule

1 strúčik cesnaku

soľ podľa chuti

korenie podľa chuti

paprika podľa chuti (mletá)

3 dl slnečnicový olej

20 dkg strúhanky

1 lyžica múky

625 g kyslej smotany

 

Postup

Rybu nakrájame na menšie kúsky, posolíme a necháme hodinu odstáť. Medzitým pripravíme hubový papríkáš.  Nakrájanú slaninu dáme na panvicu,  pridáme jemne nakrájanú cibuľu a udusíme. Nakrájame papriku a paradajky na malé kocky, huby na plátky. Na podusenú cibuľku pridáme roztlačený cesnak, posypeme červenou paprikou a varíme s nakrájanou zeleninou, kým nebude mäkká. Pridávame korenie, soľ. Rozmiešame múku s kyslou smotanou a tiež ju pridáme do zmesi a povaríme. Pripravíme domáce rezance, rybu obalíme v trojobale a vysmažíme. Rezance zmiešame s omáčkou, následne vložíme do misy a rybu dáme na vrch. Vrch polejeme trochou kyslej smotany, ozdobíme paprikou a paradajkami.

Potom vložíme do rúry a do zlatista upečieme. Rúru nastavíme na 200 stupňov.



reklama


Zdroj: Netky Gabriela Nagyová

Foto:  Szoky konyhája



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok