RECEPT: Výborné mrkvové hranolčeky potešia všetkých
Výborných mrkvových hranolčekov nikdy nie je dosť!
Budeme potrebovať:
4 ks mrkva
2 PL rastlinný olej
3 PL strúhaný parmezán
1 KL mleté čierne korenie
1/2 KL soľ

Postup
1. Mrkvy umyjeme a odrežeme vrchné časti a spodné časti, aby sme dostali približne rovnako hrubé valčeky
2. Každú mrkvu priečne prepolíme a každú polovicu pozdĺžne prerežeme na dve časti. Štvrtiny následne nožom rozdelíme na rovnako hrubé hranolčeky.
3. Mrkvové hranolčeky rozložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C zhruba 20 minút.
4. Podávame ešte teplé s domácim dresingom, alebo bielym jogurtom.
Prajeme dobrú chuť!
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: Netky Nikoleta Preložníková
Foto: unsplash
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk