Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
11. nov. 2019Martin
BratislavaBratislava 10°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
07.07.2019 17:00 Gurmán
Rýchla večera z cukety
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
07.07.2019 17:00 Gurmán

Rýchla večera z cukety



BRATISLAVA - Placky, slaný koláč či špagety. Keď máte chuť na niečo ľahšie, cuketa ponúka kopec možností.


Cuketové špagety so sušenými paradajkami

 

Suroviny:

1 ks veľká cuketa, 4 lístky čerstvá bazalka, 2 ks sušené paradajky v oleji, 40 g píniové orechy, 1 strúčik cesnak, 4 PL olivový olej, strúhaný parmezán, sušené paradajky

 

 

Postup:

Cuketu umyjeme, zbavíme krajov a špiralizérom alebo škrabkou "vyrobíme" špagety. Čerstvú bazalku so sušenými paradajkami, píniovými orechmi, cesnakom a olivovým olejom rozmixujeme. Rozmixovanú zmes následne premiešame s cuketovými špagetami. Cuketové špagety krátko prehrejeme na panvici a naservírujeme do hlbokého taniera. Môžeme obohatiť o celé sušené paradajky a strúhaný parmezán.

 

 

Zapekaná cuketa so syrom

 

Suroviny:

2 ks cuketa, 1 PL olivový olej, 2 ks vajce, 3 PL kyslá smotana, podľa chuti soľ, podľa chuti mleté čierne korenie, 1/2 ČL provensálske korenie, podľa chuti posekaná rukola, podľa chuti
jarná cibuľka

 

 

Postup:

 

Cukety umyjeme, osušíme a zbavíme koncov. Následne ich pokrájame na hrubšie kolieska. Menšiu zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom. Na dno poukladáme pokrájanú cuketu. V miske si zmiešame vajíčka s kyslou smotanou, soľou, mletým čiernym korením, provensálskym korením a posekanou rukolou. Touto zmesou prelejeme cuketu. Nakoniec posypeme strúhaným syrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 20 minút.

 

 

Slaný cuketový koláč z lístkového cesta

 

Suroviny:

1 ks cuketa, 1 PL olivový olej, 130 g syr Ricotta, 1 hrsť petržlenová vňať, 1 strúčik cesnak, 2 ČL citrónová šťava, 1 balíček vyvaľkané lístkové cesto (275 g), 1 ks vaječný žĺtok, podľa chuti soľ, podľa chuti mleté čierne korenie

 

 

Postup:

 

Cuketu umyjeme, osušíme, odrežeme kraje a pokrájame alebo postrúhame na plátky. Petržlenovú vňať umyjeme a osušíme. Postrúhanú alebo pokrájanú cuketu dáme do sitka a premiešame s 2 ČL soli. Necháme cca 30 minút odležať, aby sme sa zbavili prebytočnej vody. Po 30 minútach opatrne vyžmýkame a dáme ich do misky. Pridáme olivový olej a premiešame. Ricottu s petržlenovou vňaťou, cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením dáme do kuchynského robota a rozmixujeme. Rúru vyhrejeme na 200 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Lístkové cesto rozprestrieme na plech a cca 1,5 až 2 cm od okrajov "vyrežeme" obdĺžnik. Tak nám vzniknú okraje. Na obdĺžnik rozotrieme pripravený syrový krém, na ktorý poukladáme cuketové plátky. Vrch môžeme ešte jemne poprášiť mletým čiernym korením. Vyznačené okraje cesta potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 až 25 minút. Pred podávaním necháme vychladnúť na mriežke.

 

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  pixabay, internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok