Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
2. mar. 2021Anežka
BratislavaBratislava
Biblia
TV program
Moje Netky
14.03.2012 12:32 Gurmán
Slovenská kuchárska kniha bodovala v Paríži
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
14.03.2012 12:32 Gurmán

Slovenská kuchárska kniha bodovala v Paríži



Slovenská kuchárska kniha bodovala v Paríži - Gurmán Medzi najlepšie kuchárske knihy sveta patrí podľa Gourmand International slovenská publikácia Menu z edície Kuchárska elita. Jej vydavatelia si dnes prevzali certifikát Best in the World v regióne výcho


Medzi najlepšie kuchárske knihy sveta patrí podľa Gourmand International slovenská publikácia Menu z edície Kuchárska elita. Jej vydavatelia si dnes prevzali certifikát Best in the World v regióne východnej Európy na Gourmand World Cookbook Awards v Paríži, v predvečer svetového veľtrhu kuchárskych kníh Paris Cookbook Fair. TASR informovala Zlatica Kramárová zo spoločnosti Direct press.
      Do súťaže boli prihlásené tisícky kníh zo 162 krajín sveta, z nich vybrali 283 finalistov zo 72 krajín. "V každej kategórii boli štyria finalisti, z ktorých mali vraj organizátori problém vybrať. Slovenská kniha sa umiestnila na 3. mieste," doplnila. Prezident súťaže Edouard Cointreau na margo finalistov poznamenal: "Je to, ako keď máte štyri deti a musíte si vybrať, ktoré máte najradšej."
      Z regiónu východnej Európy súťažilo niekoľko desiatok kníh, silné zastúpenie mali Poliaci, Maďari, Rusi, kvalitné knihy predstavili aj Estónci. Podľa Jána Kramára, konateľa vydavateľstva Direct press, v ktorom ocenená kniha vyšla, cena patrí predovšetkým tým, ktorí sa na vzniku publikácie podieľali. "Slovenskej kuchárskej špičke od A po Z, čo v našom prípade znamená od Artza až po Žídeka. Ich diela ešte zhodnotili excelentné fotografie Luca Biscontiho a kvalitná tlač," dodal.
      Kniha Kuchárska elita - Menu prináša 57 moderných receptov ako inšpiráciu pre profesionálov, nadšených gurmánov a zberateľov kuchárskych kníh. Tí v nej nájdu studené či teplé predjedlá, polievky, hlavné jedlá mäsité či bezmäsité, dezerty. Kniha je druhou v poradí z edície Kuchárska elita, prvou sú Dezerty v podaní 32 šéfkuchárov Slovenska. Tretia kniha edície reflektujúca na nový gastronomický trend je v štúdiu príprav a na trhu sa má objaviť v lete.

Zdroj: TASR


reklama


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:   TASR



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok