Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
24. mar. 2019Gabriel
BratislavaBratislava 12°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
11.03.2019 07:00 Gurmán
Šošovicový prívarok
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
11.03.2019 07:00 Gurmán

Šošovicový prívarok



BRATISLAVA - Nič viac, nič menej než mäkučká šošovica s kvapkou smotany a volským okom.


Suroviny:

250 g šošovica, 2 PL rastlinný olej, 1 ks cibuľa, 2 strúčiky cesnak, 1 ks mrkva, 100 ml smotana na varenie, 1 PL hladká múka, podľa chuti soľ, čierne mleté korenie, bobkový list, 4 ks vajce na volské oko

 

 

Postup:

Šošovicu na namočíme do studenej vody na cca 3 hodiny. Potom ju spolu s vodou a bobkovým listom dáme variť (nesolíme) a varíme, kým nezmäkne – cca 30 minút. Uvarenú šošovicu scedíme, tak aby nám ostal vývar, ktorý potom použijeme na zriedenie prívarku. Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobno. Mrkvu nakrájame na menšie kúsky. V rajnici alebo hlbšej panvici dáme zahrievať olej, na ktorý dáme smažiť cibuľku a cesnak. Po dvoch minútach pridáme mrkvu a jemne osolíme a okoreníme. Prisypeme šošovicu a prilejeme vodu, v ktorej sa varila a spolu s mrkvou dusíme zhruba 10 minút. Potom v smotane rozhabarkujeme múku a prívarok zátrepkou zahustíme a zjemníme. Ochutnáme a prípadne ešte dochutíme. Podávame s volským okom a poctivým krajcom chleba.  

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok