Špenátové fašírky s ryžou
Lístky mladého špenátu sú skvelé snáď vo všetkých úpravách. Nepotrebujú žiadne dlhé varenie, takže z nich už za pár minút vykúzlite lacné a nenáročné jedlá. Tento recept na špenátové fašírky si zamiluje celá rodina.
Suroviny:
250 g ryža
1 kg špenát
3 ks vajce
150 g strúhanka
2 PL červená mletá paprika
300 ml olej
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Ryžu a umyté špenátové listy uvaríme zvlášť v osolenej vode. Uvarené listy scedíme, pokrájame, zmiešame s ryžou, vajíčkami, strúhankou, ochutíme paprikou, korením a soľou. Všetko spolu dobre premiešame a urobíme malé fašírky, ktoré vyprážame v horúcom oleji. Ako prílohu podávame zemiakovú kašu a zeleninový šalát.

Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: KB Netky
Foto: pixabay
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk